Doorzoek de website

Contact

Somers-indie-2012

moniquesomers@chello.nl

Verplaatsing naar Jakarta

20-07-2012 17:07

Vandaag staat in het teken van onze verplaatsing naar Jakarta. Al vroeg aan het ontbijt want de chauffeur zal ons om 09.00 uur naar de luchthaven brengen. Door Christian worden we keurig op tijd voor het luchthavengebouw afgezet en verrast met 2 kado's. Hij heeft het zo geweldig met ons naar zijn zin gehad dat hij een blijvend aandenken van "zijn stad" aan ons wil meegeven. Een uitzonderlijk gebaar van dankbaarheid viel ons ten deel.

Na de gebruikelijke handelingen met betrekkeing tot het inchecken en staande op de roltrap om naar de wachtruimte te gaan worden we terug geroepen door een vriendelijke man in uniform; we zijn nog niet langs het "belastingkantoor" geweest om de luchthaventaks af te rekenen. Via de trap weer afgedaald en keurig de verschuldigde belasting afgedragen. Stipt op tijd vindt de boarding plaats en vertrekt onze vlucht naar Jakarta.

Op de luchthaven van Jakarta staat een breed smilende Joko ons al op te wachten en listig omzeilen we een klein leger aan kruiers die allemaal wel onze bagage willen sjouwen. Na eerst nog even onze chauffeur gewekt te hebben vertrekken we naar het hotel. Naar het lijkt is Jakarta qua verkeer beter georganiseerd dan Palembang maar na mate we het centrum naderen moeten we dit beeld rap bijstellen. Jakarta is qua verkeer een nog veel grotere puinhoop dat Palembang. Het duurt dan ook niet lang of we rijden ons muurvast voor een tolpoort. Vanuit onze Franse vakanties weten we dat na de tolpoort de file verdwenen is, echter hier verandert er niets. Men krijgt het hier voor elkaar om na de 11 tolpoorten met 25 auto's (ook vrachtautos!?!?) naast elkaar te gaan rijden (tempo, kruipen) om daarna samen te voegen naar 3 rijstroken waarop nog steeds 7 auto's spiegel aan spiegel naast elkaar passen. Uiteindelijk komen er ook afslagen en schuift men van geheel rechts naar links en andersom. Met een beetje verbeeldingskracht is hier wel een beeld bij te vormen.

Na anderhalf uur zijn we zonder autoschade (wat een wonder) bij het hotel aangekomen en na het inchecken rustig met Joko nader kennis gemaakt. 

Straks gaan we nog even de stad in zegt Joko.........